Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.11.06. 07:33 emmausz

Álom és valóság

Nem tudom, miért, de úton voltunk sokan. Mintha munkatársaim jöttek volna velem, meg néhány társunk a házból. Előbb vicinálison igyekeztünk egy vidéki városba, talán Miskolcra. Közben bőven adódott alkalmunk a fényképezésre. A vonat sebessége ezt bőven lehetővé tette. Valamiért eldöcögtünk az érdi új, de átadatlan iskolaépülete előtt, s fotóztuk. Majd különféle bizarr formájú ipari műtárgyon akadt meg a szemünk, amit szintén megörökítettünk anélkül, hogy tudtuk volna, mire készültek, mi célt szolgálnak. Szebb épületeket el nem mulasztottunk volna lefotózni. Ami érdekes a folyamatban, hogy társam kipuskázott a tájra a vonatablakon. Én nem láttam semmi különöset a képkivágásban, olyasmit, ami fényképezés tárgya lehetne, mégis kattintottam. Hátha neki van igaza, s majd otthon kiderül, hogy miféle ritka csemegét ábrázol a kép. Egy idő után fogadóba érkeztünk. Rozoga asztalok, nyikorgó székek-padok. Egy vastag derekú öregasszony a tulaj. Egyben szakácsnő is. Kezdtünk éhesek lenni. Kérésünkre elmondta, hogy nem fog kétszer nekifogni a vacsorakészítésnek, várjuk meg a társaság másik felét, egyszerre rendeljünk, és másfél óra várakozás után hozza az ételeket. Hangoskodott a társaság, s vártunk. Valaki boros és pálinkás butykost nyitott. S kezdte szétosztani vizespoharakba.
Nézem a szomszéd gyerek italát. Borral teli pohár volt előtte. Ő észrevette, hogy fixírozom a poharat. Megemelte az asztal szélét. Pohara elkezdett felém csúszni. De elkaptam. Pálinkát tartalmazott.
Mondom – ez nem igaz.
Felébredtem.
Csakugyan nem volt igaz.      
***
Reggel az amerikai választás durva csalássorozatát osztotta meg valaki a FB-on. Egy valaki tizenezerszer voksolt, más valaki halála után tette ugyanezt, de akad csecsemő is, aki szavazni ment.
a posta kukába vetette, az aktivisták összegyűjtötték a voksokat. Máshol kivétel nélkül mindenki a kékekre szavazott. A cikk szerint a hivatalos vokscédulák vízjelesek, a hamisak nem. Elég durva, amit összehoz. Hogy mennyire igaz, nem tudom. Mindenesetre Trump bíróság elé kívánja vinni a turpisságokat.
Mikor tisztul le már a sokféle gazemberkedés?
***
Zene. Az oroszlán úr aludni készül. Ld FB-bejegyzésem után.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8816275650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása