Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.12.09. 05:23 emmausz

Adventben

Ha a korábbi napok eseménye a lomok eltakarítása volt, kacatok kirakása, fáradt olajok, festékek lerakása, a keddi esemény időpontkérés a gumicseréhez. Ha az Alpokban méteres hó esik, előbb-utóbb ide is elérkezik. A gondos ember gondosan ügyel a jövőre is.
Hiszen ügyelhetek, 11 nap múlva kerül sor a cserére. Dec. 17. a csere napja, karácsony előtt épp egy héttel. Addig pedig csak eső essen.
Az egész világ aggódva-reménykedve várja, hogy a pandémia mikor hagyja el a földet. Most a vírus támadásának második hulláma látszik enyhébb ívet vetni. Mindenki annak drukkol, hogy hagyjon már alább a járvány.
***
Napjaink ólmos szürkeségben telnek. Ilyenkor jobbára fekete-fehér képek készíthetők. De kinek van kedve a szürkeség fotózására. (Én nem leszek a szürkék hegedűse.)  Néhányszor már leírtam, hogy kereskedő koromban a vásáron ragyogó időben a feketemázas kerámiák fogytak, borús időben pedig az élénk, vidám színűek. Most megkísérlem e borús időben színes fotókkal gazdagítani a FB-ra teendő anyagot, és megkísérlem azt is, hogy vidám dallal reagáljak a nyomott időszakra.
***
Akasztják a hóhért. Minap Verne Nemo kapitányáról írtam, hogy ő az, aki megtestesíti az Übermenschet, a világfit, aki nem ismer el maga fölött senkit. Mint ilyen, a világ urának gondolja magát. Eddig rendben is van, ám Verne több tucatnyi regényéből egy másik hős az, aki A világ ura c. kötet főszereplője. A hódító Robur. Robur vagy Nemo. Mindkettő markáns megszemélyesítője a „ki, ha én nem” típusnak. Korábbi századok Chuck Norrisai ők, az ítélkezők, a rettenthetetlen férfiak, akik életről és haláltól döntenek. Ezen a mutatott modellen nőtt fel sok-sok generáció. Nem biztos, hogy mindenben követni kellene őket.
***
Szeplőtelen Fogantatás emléknapja volt tegnap.. Mindig az angyali üdvözletet kapjuk evangéliumként. Méltán, hiszen Mária fogantatásáról nem írnak az evangelisták. Ez a Regnum Marianum ünnepe is. Rég nem történt meg, hogy a végsőkig visszafogott módon emlékezzenek meg e napról.                     
***
Zene. Tengernek fényes csillaga.
https://www.youtube.com/watch?v=vgSS3WgoDLs


  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2116325040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása