Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.01.12. 17:22 emmausz

Érdemes vagy nem érdemes?

Mozart nélkül lehet élni, csak nem érdemes (Érdi Tamás).
Csak azt mondani, mi kimondhatatlan, a költészet nélkül földünk lakhatatlan (P. Szabó Ferenc SJ)
A zene lelki táplálék, és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal. (Kodály Zoltán)
Hajózni kell, élni nem. (Plutarchos)
Művészet nélkül lehet élni, de nem érdemes. (Füleki Mihály)
Állatok nélkül lehet élni, de nem érdemes” – (@állatok FB).
Szerelem nélkül nem lehet élni, de oxigén nélkül még nehezebb. (Dr. House – film.)
Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes. (Bárdos Lajos? és/vagy Kodály)
Irodalom nélkül lehet élni, de nem érdemes! (Dr. Fűzfa Balázs)
"Nők nélkül élni nem lehet, és nem is érdemes!" Postás Bálint
Ló nélkül lehet élni, de nem érdemes. (egy FB-oldal).
Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes – (Emag-reklám).
Mondhatnám: lehet könyvhét nélkül élni, de nem érdemes (Szirák Péter irod. történész).
Humor nélkül lehet élni, de nem érdemes (Varga Judit, min).
Ezt a csokrot csak egyféleképpen szakíthatom félbe:
Posztom olvasása nélkül élni lehet, és érdemes is. (én)
Összegezve: Állattal, lóval, kutyával, művészetekkel, zenével, Mozarttal, irodalommal, versekkel, szerelmessel, oxigénnel, Könyvhéttel, hajózva az élet tengerén, zenét falva s még hozzá: ahogy a csillag megy az égen, no meg humorral - úgy érdemes.
Egyedül az élet halálbiztos.
***
Viszont nagyon szívemből beszélt Zádori Mária magánénekes: „Ma minden a pénzről szól. Márkák bűvöletében élünk, az éppen aktuális trendeknek akarunk megfelelni. Teljesen holdkóros, akarat nélküli fogyasztókká akarnak lezülleszteni mindenkit. …Elterelik önmagunkról a figyelmet: a belső békéről, a lélek kiáltásáról, és a csend hangjától; tévécsatornákból, a bulvárlapokból, silány könyvekből árad felénk, a szívünkbe és agyunkba fészkeli be magát a szenny, a hamisság, a hazugság, az erőszak, a kulturálatlanság, az erkölcstelenség, és egészen észrevétlenül lesz az életünk része.” (Egy csepp emberség.)
***
Zene. A csend hangja. Ez egy költői zene. Simon, & Garfunkel
https://www.youtube.com/watch?v=BjfeYbNquUI
 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9716386092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása