Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.04.05. 13:51 emmausz

Megérintettség

Két hiteles beszámoló ért tegnap. Dr. Dér Katalin professzorasszony számolt be arról, hogy hogyan tért meg, hogyan érintette meg a Gondviselés, és hogyan gyógyította meg néhány perc alatt depressziójából és mindenféle testi bajától egy húsvét hétfői élmény. Olyannyira sikerült a változása, hogy Pali (a férje) a feleségében végbement látványos változások hatására szintén heti miselátogató lett. Katalin pedig erősödő ösztönzést érzett arra, hogy hatalmas tempóban könyveket hozzon létre bibliai és egyéb témákban. A meghallgatott interjút megerősítő-lelkesítő-lélekemelőnek éltem meg.
Hasonlóképpen a Lackfi Jánossal készült írásos interjú is az örök értékekre s az abszolútum jelenlétére hívta fel a figyelmemet. A fiú (50) a saját esküvőjén lett elsőáldozó. Született hat gyermekük, számos kötetet írt, a jóéjtpuszi-verseket három éve naponta írja. Legtöbbjük jól sikerült vallomás, a hit kérdéseit mai szemüvegen keresztül láttatja.
Azt hiszem, hogy mindkettőjük úgy mutat az égre boldogan, mint a focista, aki gólt rúgott, s hálával tekint felfelé, egyértelmű jelzést küldve annak, akitől minden tehetségét eredezteti.
Így hát megvolt az igen sajátos húsvét öröme, amit csak tetézett a piliscsabaiak látogatása. Órákig itt voltak, mégis nagyon rövidnek tűnt ez a látogatás. Rita baba meg is könnyezte, hogy már mennie kell. Szeret itt lenni. Persze ez kölcsönös. Mi is szeretjük, ha itt van.
Nekem segített a keresztrejtvény kitöltésében.
Mi most megint várunk.
Mindig várunk.
Eddig vártuk, hogy megérkezzenek.
Most várjuk, hogy szerdán megkapjuk a covid-19 elleni vakcina második adagját.
Hogy aztán mire fogunk várni?
Talán a nyárigumi-cserére,
az autó vizsgaeredményére,
a negyedévi újabb gyógyszeradag kiváltására,
a járvány végére,
a nyár elejére,
a közös vakációra.
És mi tagadás – reménytelenül arra, hogy újra húszévesek legyünk.    
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6116490910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása