Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.04.18. 13:21 emmausz

Kalandok vasárnapra

Pocok, szemöldök, vakondok. Egyik se többes számú szó, bár hangalakja miatt akár az is lehetne. Mindez nem is érdekelne különösebben, de ma tetemre hívtam egy bogarat, aminek a neve zsizsik. A zsizsik se többes szám. Nagyon is egyes. Nincs zsizsi, csak zsizsik van és zsizsikek vannak. Egy ilyen bogár nem hosszabb, mint 1 mm. Mivel napok óta mászkál a konyhai vitrázson egy-egy példánya, és nem tudtunk rájönni, hogy mi ez, és főleg honnan jön elő, tegnap szétszereltük a konyhabútor lábazatát, és a „zoknik” mögül kiporszívóztam port, mocskot, főleg pókhálót és néhány fekete özvegyre hajazó pókot, továbbá a rendszer mögé esett koronazárt, no meg egy elgurult gyógyszert, mégse bukkantam nyomára  keresett „vad”-nak.
Mivel a hajsza ellenére ma is folytatódott az apró bogár felvonulása, készítettem róla egy makrót, és megkerestem a google-n az illető bogarat. Meg is találtam. A keresett bogár hajszálra pontosan a babzsizsik. Mondom feleségnek. Van nekünk itthon szárazbabunk? Három csomaggal is előkerült egy kosárból. Az egyikben elég nagyszámú zsizsik forgolódott. Egy másik is gyanús lett, mert találtunk egy lyukat a műanyag zacsi oldalán. Benne pedig egy db zsizsiket.  A két csomag zsizsikes bab a szemétben landolt. A harmadik pedig egy zárható üvegbe. A vitrázson egyelőre visszaállt a zsizsiktelen állapot. Alighanem hosszú távra.
A második rendetlenség a régóta picit folyató WC. A műanyagokból összehozott GEBERIT-tartály belül elég bonyolult szelepet láttat ahhoz, hogy kellő vizes készségek híján neki merjek ugrani a szétszerelésnek és javításnak. Egytelen ötletem támadt, azt meg is valósítottam: Ha „takarékra” állítom a bejövő víz áramlását, talán képes zárni a rendszer, mielőtt nagy nyomás alá kerül az elzárószelep. Így is tettem. Egyelőre úgy látszik, sikerrel.
***
Alig mertem a poszt megírásához fogni, mert hosszú kihagyás után káprázni kezdett a szemem. Először jó huszonöt évvel ezelőtt tapasztaltam ilyet. Rendre elmúlt kb. 10-15 perc alatt. Most is ez történt. Mégse esett jól. Nem szeretem, ha testem egy-egy szegmense a kopás jeleit mutatja.
Pedig-pedig elkerülhetetlen az idő előrehaladtával.           

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1316504984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása