Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.05.05. 00:10 emmausz

Csak a teljesség elég

Az ember akkor tesz legjobbat mindenki másnak, ha a tőle telhető legtartalmasabb gondolatokat osztja meg környezetével. Erre Doráti Antal hívta fel a figyelmemet, önéletrajzi regényének (Egy élet muzsikája) mindjárt az elején általánosságban megjegyzi:
„Nem fontos, mennyit adunk embertársainknak, ha mindent odaadunk, ami bennünk van. Amit nyújtunk, annak érvényességét, értékét nem a mennyisége, hanem a teljessége határozza meg.” Azt hiszem, hogy e szavaknak hitelességéhez nem fér kétség. 
Majd kicsit később a kinti magyarokról szóló szentenciákkal is megörvendeztet. Megint őt idézem:
„A Hollywoodi filmproducer irodájának a falán lógó nagybetűs felírás: »NEM ELÉG MAGYARNAK LENNI, KÉZIRATOT IS KÉRÜNK.” (Hogy megváltozott azóta a világ. Nem elég magyarnak lenni, és még kéziratot leadni sem elég, mostanság a nyomdaköltségeket is az írónak illik letenni az asztalra. Ez akadályozott meg elsősorban abban, hogy könyvem jelenjen meg, mert nem értettem vele egyet.)
Folytatom DA-t:
„A magyar olyan valaki, aki egy másik ember mögött lép be a forgóajtóba, de előtte jön ki.”
És még:   
„A magyar mindennapi imáját így fogalmazta meg a külföld:
»Uram, add meg, hogy megengedhessem magamnak úgy élni, mint ahogy élek«.”
És akkor még nem is említi a kinti tudósokról szóló meghatározást, miszerint köztük élnek a marslakók, a magyarok. Továbbá: Ha az atomtudósok értekezletet hívnak össze a hivatalos nyelv a magyar lehet.
Itt ezt a felsorolást abbahagyom, azzal, hogy nagyon az elején tartok a zenész visszaemlékezéseinek. Alighanem még meg fogom idézni, mert súlya van mondandójának.
***
Most azonban VD. egyik legsajátosabb-humorosabb megállapítását hozom ide:  
„Micsoda csacsiság, hogy az ellenséget le kell lőni. Meg kell kérni, üljön modellt. Munka közben megismerjük. Ő is megnyugszik azalatt.”
Szerintem látszatnaivitása kicsit a tévesen Marie Antoinette-nek tulajdonított legendás mondatra hajaz. Miszerint: „Nincs a népnek kenyere? Egyenek kalácsot!”

Persze, persze.
***
A végére hagytam saját csodálkozásomat afölött, hogy még nem alakult meg a pandémia rosszvoltából az ASTRA-ZENEKAR.
Mire várnak a muzsikusok?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4016522702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása