Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.05.28. 15:20 emmausz

A mai nap meglepetéseiből:

Megérkezett a FülesBagoly, amelynek a legjobb viccét idehozom:
- Hogy tetszett a szótár, amit ajándékba vettem neked?
- Jaj, nagyon tetszett! Nem is találok szavakat, hogy megköszönjem.
***
És a legrosszabb:
- Hogyan sportolnak a férfiak a strandon?
- Ha meglátnak egy lányt, behúzzák a hasukat.
Elgondoltam, hogy ez igaz, de nem vicc. Viccen kívül behúzzák a hasukat. Már ha tudják.
***
P.csabán vasárnap karitászvásár, ahol olcsón lehet ezt-azt venni. Az unokák már tavaly is vettek porcelántárgyakat stb. Ma nálunk kisebb garázstakarításba fogtunk. Néhány használható limlomot összeszedtünk, melyek tipikusan olyan dolgok, amelyeket egy ilyen zsibin el lehet adni.
Jut eszembe, hogy amikor Mica kisfiú volt, velünk jött egy egyházi rendezvényre, és ott látta, hogy könyveket, folyóiratokat, képeslapokat árusítunk erősen kedvezményes áron. Addig-addig nézte, hogy mit művelünk, mígnem magához ragadta a kezdeményezést, és egyedül ő foglalkozott a vevőkkel. Felmerült bennem a kérdés, vajon unokáink nem akarnak-e immár eladni vásárlás mellett és helyett? Mint mondják, ez nem ennyire kötetlen lehetőség. Itt csak vehet a nagyérdemű.
***
Hetek óta fúj a szél, és hol tisztára söpri az eget, hol telerakja felhőkkel, szupercellával, és aranyesőt zúdít a földekre. Egyesek az aranyat kétségbe vonják.
***
A teleltetett muskátlink leveleket hoz számolatlan mennyiségben, a vásárolt friss növény tele van virágokkal. Az öregebbje tápot kapott, s azt olvastam, hogy inkább szárazságtűrő, mintsem a sok öntözés kultiválója.
***
Lassan ócskavasba megy át 25 éves Mitsubishi Coltunk. Még egy utolsó megmérettetésnek szeretnénk alávetni. Hátha kettessel átcsúszik a vizsgán.
***
Szerda helyett ma délután tényleg átjött a három unoka, hogy szülei nyugodt körülmények között vásárolhassanak mindenfélét, amit előre elterveztek. Mivel ebéd után jöttek, nem kértek paradicsomszószos makarónit, de a lefagyasztott turmixbanánból mixelt csokis fagyinak nagyon örültek. Lehet, hogy nemcsak ők, hanem én is, mi is.
Jöhetnének sűrűbben.
***
Szavak, szavak
Kérsz almát? – Kér szalmát?
Talajt akaró – talajtakaró
Rengeteg ilyen van, most ez a kettő akadt az elmémbe.
***
Mi úgy tudjuk, hogy mi lakunk ebben a kégliben. Fizettünk érte elég sokat annak idején.
A pókok azt hiszik, hogy övék a tér. A sarkokban időről időre likvidálnom kell finom hálóikat.
A darazsak azt hiszik, hogy minden az övék, pedig egy frászt.
A hangyák sincsnek tekintettel az emberre. Azt hiszik, hogy övék az erkély és övék minden virágláda.    
A molylepkék se akarják tudomásul venni, hogy semmi keresnivalójuk itt. Alkalmanként találkozom egy-egy szemtelen példányukkal, s bizony végzek velük.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3216574778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása