Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.07.02. 02:42 emmausz

Megjött...

Ma megjött sok minden, ami eddig váratott magára.
Megjött tegnap a hidegfont érdemi lehűléssel.
Megjött az életkedvem.
Megjött a második félév első napja.
Megjött Rita, hogy egy napot a nagyival töltsön. Értékelhető, hogy a találkozást Rita unoka kezdeményezte.
Megjött a FülesBagoly új száma.
A nagyiról jut eszembe, hogy kettőnket egy-egy betűvel lehet jellemezni.
Feleségem a nagyi. Adódik a betűrejtvény I.
Én vagyok az ő egyetlene, akit akár így is szólíthat: egyetlenem, betűrejtvényben: M. Nagyon stimmel, hogy itt is nagybetű szerepel. M-mel indul a keresztnevem.
***
A rejtvényújság preparálását a címlaprejtvény megfejtésével kezdem. Aztán megnézem, hogy a rejtvényszigetek kitöltendő kockája a sarokról indul-e. Ha nem, x-et teszek oda, mert nem szeretek aránytalanul több időt tölteni azzal, hogy kitaláljam: a bal felső kocka a szokásos módon viselkedik, vagy üresen kell maradnia. Majd ezután szemrevételezem a poénocskákat. Ma elég sok fennmaradt a szűrőn.
- Pistike, hol van az anyád? A kórházban. – Hol van az apukád? – A rendőrségen. – Hol van a nagymama? – A pincében. – És a nagypapa? – A padláson. – Mondd csak, Pistike, mit keres anyu a kórházban, apu a rendőrségen, a nagyi a pincében, nagyapád meg a padláson? – Engem.   
- A villanyszerelő fia sírva megy haza a játszótérről. – Mi történt veled? – kérdi tőle anyukája. – Semmi, csak egy méhecske szállta kezemre, és az egyik vége nem volt leszigetelve. 
- Zsiga ellop egy libát, és elrejti a kabátja alá. Már majdnem hazaér, amikor találkozik a rendőrrel: - Hová mész, Zsiga? – Én libát? Miféle libát.
- A farkas nagyon szerette a betűket, imádta az ábécét. Így aztán felfalta a nagy I-t és a piros K-t.
(No lám, no lám!!! Ha egyszer az üzlet beindul.)  
***
PS. Este érkezett a gyászhír, elhunyt Hagemann Frigyes (89), a Regnum egykori házfőnöke. Ő vitt be egykor az illegalitásban működő társaságba.
Isten nyugosztalja!  
 
    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6516610514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása