Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.09.12. 19:56 emmausz

52. NEK – Záró szentmise

A nap természetesen a pápalátogatás jegyében zajlott le. Éjjel elgondoltam, hogy a tegnapi szúró napsütés ellenére veszem a bátorságot, és elmegyek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére, amelyet Ferenc pápa celebrál sokadmagával. Előbb azt gondoltam, hogy feldobok egy pénzt, s ha fej, elmegyek. Aztán azt, hogy akkor is elmegyek, ha írás. Reggel jókor bejelentettem ebbeli szándékomat. Tücsi, aki tegnap alaposan elfáradt, s lemondóan nyilatkozott részvételi szándékát illetően, most döntésem nyomán azt mondta: Ő is eljön. Megdöbbent arckifejezésemet látva, félig viccesen a karizmatikusok szlengjét használva azt mondta: „azt kaptam”, hogy menjek.
És jött.
És mentünk.
Mentünk HÉV-vel, villamossal, az Oktogontól pedig gyalog a Rippl Rónai utcáig. Majd regisztrálás és a  fémdetektorral való megkezelés után tovább az Andrássy út beszájadzásáig, csaknem a Hősök teréig. Ott kaptunk egy helyet egy „foglalt” padon, majd egy óra várakozás után magam egy plakátoszlop tövében landoltam. Ott követtük a nap vonulásának függvényében az előbbre araszolást végig árnyékban maradva, mígnem elénk telepítettek egy kerekesszékes matrónát. Tőle aztán nem követhettük tovább az árnyék vonulását. Viszont enyhe szellő segített a hőség elviselésében. Egyébként is lekötött bennünket a ritka szép és rendhagyó mise, amelyen a De Angelis gregorián mise tételei hangzottak fel, meg különféle szép dallamok tökéletes előadásban, tökéletes kihangosításban. Reméljük, hogy a kongresszus beszédei, a pápa köszöntője és homiliája, a magyarokhoz intézett búcsúüzenete mind-mind meg fog jelenni valamiféle könyvalakban. Addig marad a közhelyszerű vicc, melyet állítólag elsütött a pápa, s amely így hangzik: Miért nem fognak a mennyben magyarul beszélni az üdvözültek? ???
Mert a magyart megtanulni képtelenség, és az örökkévalóságig tart.         
Megjegyzem, hogy a térről vissza a Nagykörútig egyre hömpölygőbb tömegben jöttünk, viszont árnyas utcán mindvégig. Meg is jegyeztem Tücsinek a lelkes tömegben haladva: Nyertünk! Hajrá Ferenc ...(város)...pápa!
Az első kombinóra felfértünk, s a HÉV-en ülőhelyünk is akadt. Így lett vége a félkilenckor kezdődő, és kb. két órakor véget érő akciónknak.

A készült képekből bőségesen fogok mutatni a FB-on. Plébániánkról valaki már jelezte, hogy összegyűjtené az elkészült fotókat mindenkitől, aki részt vett az 52. NEK-en.    

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3416687026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emmausz 2021.09.13. 10:23:42

Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyarul beszélni. Mert az örökkévalósági tart megtanulni.
Nos, ha addig tart megtanulni, akkor addig nem is fognak ott magyarul beszélni. De félretéve az okoskodást, se így, se úgy nincs igaza a faviccnek, lévén hogy odaát kiesünk az időből.
süti beállítások módosítása