Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.10.09. 17:57 emmausz

Eufóriás nap

Ma feldobott állapotban leledzem. Ennek több oka lehet, talán a derűs égbolt, a se hideg, se meleg idő, de kétségtelen, hogy nem csak ez. Már tegnap este hosszas beszélgetés alakult ki köztem és M.  unoka között. Onnan indultam ki, hogy mielőtt találkoztam Fr.-val, tudomásomra jutott, hogy  ismeri Kodályt, szereti a klasszikusokat, a preklasszikusokat és a romantikus zenét is. Ez a hajlam folytatódott a fiaiban. Hosszan soroltuk a közösen ismert zeneszerzőket, kit miért kedvel ő, miért én. Hogy hogyan kerültünk kapcsolatba a zenészek világával.
A beszélgetés ma is folytatódott immár hármasban. Terítékre kerültek a kutyafajták, a lakásbérlés, a társaságokhoz csapódás lehetősége, az autók szépsége, rútsága, s hogy az autócseréknél környezetkímélőbb egy kocsi hosszas használata (amíg csak ki nem múlik). Ez a megállapítás japán kutatóktól származik.
Kihúzom magamat.
A Mitsubishi Colt rendesen gurul mindmáig, immár 24 évesen. (Igaz, hogy „nincs már szeme se,
karja se, és itt-ott kilóg a belseje, mégis örül, hogy él” a japán verdám.)
Az eszmecserék a kölcsönös érdeklődésen fordul meg, meg azon, hogy M. saját bevallása szerint tudatalattijából feljönnek azok a szavak, amelyeket oly sokszor hallott, de talán jelentésük nem volt előtte tiszta. Én meg próbálok úgy fogalmazni, hogy a latin eredetű szavakat helyezem előtérbe, amennyire csak lehetséges. Ezeket jó eséllyel megérti. Segít még a kezem ügyébe helyezett szótár, neki meg a mobil fordítóprogramja. Nem lehet könnyű egy franciának az agglutináló magyarral megbirkózni, de látom: akarja, s nem adja fel.
Meglepett, hogy tetszik neki a Trabant formája. Mint mondta, nem venne olyat, akkor se, ha lehetne még kapni, de a formáját kedveli.
Örültem neki, hogy hóna alá csapta gördeszkáját, és délután kiviharzott az Óbudai szigetre, hogy a jó időben megmozgassa magát. Persze nem mentünk vele, úgy látom, jobban kedveli az önállóságot, a döntés, a mozgás szabadságát, a szabad mozgástereket.
Remélem, hogy kedves élményekkel tér vissza hozzánk.   
S ha ez kevés volna annak megindokolására, hogy ma valóban önfeledt napom volt, hozzáteszem, hogy annak érdekében, hogy még szebb legyen, megtisztítottam a lakás összes ablaküvegét.
Még csak el se fáradtam.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2616715942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása