Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.11.29. 17:21 emmausz

Adventben

Csak úgy spontán jutott eszembe: Bárki zajong, nem hat meg a bolondériája.
Ma befejeztem egy Móra-kötetet. Kedves, máskor bús, hiteles szocigrafikus írásokkal múlattam az időt. Jó is, meg nem is, hogy sok novellát már korábbról ismertem. Némelyik történet olvasás közben kezdett bennem körvonalazódni. Aztán vagy tovább olvastam, mint a Két csalót, vagy sem.
Ez az ismételt olvasás elkerülhetetlen az ilyen esetekben. Ki emlékezik rá pontosan, hogy egy életmű száz ás száz írásából melyiket olvasta és melyiket nem. Azért lenne jó egyetlen sorozatot végigolvasni, hogy a más kiadások más válogatásai ne keresztezzék egymást.
Persze soha ne legyen nagyobb gondom, mint egy-egy szép történet ismételt elolvasása.
Orvosi tanácsra elkezdtem szedni a magnéziumot. Mintha könnyebb lenne az életem valamivel. Állítólag szívizomerősítő hatású. Elég keserves lenyelni, mert olyan maradós fajta. Azért sikerül.
Tegnap itt jártak a karatés unokák. Egyik ezüstérmeket, a másikuk bronzérmeket viselt nemzetiszín szalagon. Boldogan mutogatták a bemutatón elért sikereiket. Azonnal megajándékoztuk őket egy-egy mandarinnal. Vitték boldogan.
Ugyancsak tegnap belefutottam Kati lányunk FB-kommentárjába, Joggal megdicsértem, s most itt is közreadom, mert igaz gondolat, amit fogalmazott. Egy hozzászólónak válaszolva így írt: „Én úgy működöm, hogy ott vagyok csodás, ahol szeretve vagyok!” Visszaírtam neki: „Nagyon tetszik megfogalmazásod: (én ott vagyok csodás, ahol szeretve vagyok!) Az egész világ csak szeretetben működik. Jelenlegi állapota mutatja a szeretet jelenlegi állapotát.”
Ma 1100 ft értékben impulzusvásárlást folytattam. Igaz, hogy kedves ajándéknak ígérkezik.
Tulajdonképpen az is impulzusvásárlásnak számít, hogy mert a Flórián aluljáróban a lángosos mellett vezetett el utunk, beálltam a sorba három hatalmas krumplis lángosért. Kértem rá fokhagymát és snidlinget is. Bár csomóra kötött műanyagzacskóban leledzettek, de ismét nem sikerült a hagymaszagot bennmarasztani a zacskóban. Szerencsére csak öt megállónyit utaztam a busszal.
Itthon aztán mindenki kapott egy-egy hatalmas lepényt. Elég gyorsan elpusztítottuk őket.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr616768662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása