Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.12.09. 16:43 emmausz

Történések

Ma reggeli után négyórás böjtöt tartottunk, mert covid-tesztelésre fizettünk elő. Hogy sajátos tenyészetünk háborítatlan maradjon a szájba-orrbapiszkálásáig, azért kell az ételtől-italtól való megtartóztatás. Piliscsabán M. L, és D. is pozitívek lettek, mi náluk voltunk, ezért éltünk a teszteléssel. Eredmény tán holnap. Minden esélyünk megvan rá, hogy pozitívek legyünk. Bár a lappangási idő már lejárt, és nem érzünk negatív elváltozásokat.
De ha már az Auchan mögötti konténerben történt vírust illető feltérképezésünk, megragadtam az alkalmat és visszavittem az üvegeket a visszaváltóba, a  többit a szelektív gyűjtőbe. Közben T. megvette a „plafonig érő” fát, amit együttes erővel betuszkoltunk a Coltba. Vettünk egy karton tejet is, hátha ebzárlatra ítélnek kettőnket. Hazatérve kipakolás után megkentem zsírral az autóajtók gumirészeit, mert fagy idején a pára úgy beragasztja őket, hogy lehetetlenség kinyitni. Ugyanezért olajat csöpögtettem az autózárakba is. Még az ablaktörlő folyadékot kell télire cserélni, mert reggel óta szemereg a jeges eső, s időnként hó váltja fel az amfoter jellegű csapadékot. Gondolom, éjjel hóesés várható.
Fehér karácsonyunk lesz sok éves kihagyás után?
Ki tudja.
Mindenesetre a pápai ácsok szellemessége munkál bennem ilyenkor: „Az idei hó hidegebb a tavalyinál.” Hát ez igaz.
Ma kaptam egy versparódiát. Lackfi János készítette a Cirmos cica, haj c. mondókára különféle költők stílusában elővezetve. Én is csináltam anno egy hasonlót, más és más aspektusokból vizsgálva az orosz répamese szövegét.
Ma egy ilyen ráébredős nap volt. Történt ugyanis, hogy idén először a fenyőárusnál láttam egy működésben lévő faragó gépet. A beletartott fenyőtörzset hengeresre faragja az elektromos masina. Jó tíz évvel ezelőtt magam is kitaláltam egy hasonlót. Az én ötletem ceruzafaragóhoz hasonlóan kúposra faragta volna a fenyőtörzset. Módszerem lényege az lett volna, hogy egy kúphüvelyt alkotó karácsonyfatalpat kellett volna konstruálni, amelybe csak bele kell állítani a bármilyen átmérőjű,  kúposra faragott törzset és kész. (Az ötlet attól is érdekes, hogy mindenkinek egyszer meg kellett volna venni a kúpos fém- vagy fatalpat.)
Egyelőre nem kaptak a találmányomon, de amit ma láttam, kísértetiesen hasonló, csak tökéletlenebb.                   
***
Varga Péter barátom kapta ebben az évben a Pro Regno Mariano-díjat. Egy élet munkássága áll mögötte. Jó helyre ment az elismerés, ha csak igen jelképes is. Isten fizesse meg neki aktivitását -stul, -stül.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4716779264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása