Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.03.18. 11:29 emmausz

Ami sok, az sok!

Tegnap kaptam egy alapos elemzést az ukrán helyzetről (Rengeteg féligazság. Székely János püspök az orosz-ukrán háborúról). Megosztottam. Olyan népszerű, hogy mára hárman is a figyelmembe ajánlják. Tényleg jó, mert elmondja dióhéjban az ukrán történelmet. Elmondja dióhéjban az ukrán egyházi történéseket időrendben. Elmondja mindazt az egyházi tanítást, amely az eklézsia háborúkhoz való hozzáállását részletezi. Noha tényleg jó az anyag, mégsem fogom még 3x meghallgatni.
Az internetes oldalak nagyon redundánsak. Sokat kell ahhoz lapozni, hogy valami érdemben újat megismerjen az ember.
Testfogyatkozásom folytatódik. Van ebben ijedtség a fölös kilóktól, van böjt jellege és empátia a háborúban szenvedők iránt. Reggel 110 kilót mutatott a mérleg, –5 kiló lement rólam.
Módszerem mostanság:
Reggeli: két tükörtojás vagy rántotta.
Ebéd bármi, ami adódik, de csak egy adagnyi.
Este egy zsemle margarinnal.
Ital 1l bő lére eresztett nescafé tejjel + teinmentes tea, szükség szerint.
Egyelőre működik a dolog.  
Nem szeretek mérlegre állni, de amikor jót mutat, akkor örülök neki. (Általában utálom testem mindenféle kontrollját. Az ember hőmérővel, cukorszintmérővel, vérnyomásmérővel, lépésszámlálóval, pulzusszámlálóval születne, ha ez alapvetően fontos volna az élethez. Korunk degenerációjának tartom a mindenféle beszabályozottságot, miközben belátom, hogy ma már szükség van a legtöbbjükre.)
***
A könyvmegállóból hoztam egy Kis állathatározót.
Jó lesz az unokáknak.
Jó lesz az unokáknak?
Azt írja a szerző a bevezető vége felé, hogy már 12-szteres nagyítóval is sok részletet megláthatunk, de binokuláris sztereó-mikroszkóppal még egyszerűbben boldogulunk a rovarok megismerésében.
Utóbbit még be kell szerezni. Na jó, nem kell. A képek alapján is meg tudják különböztetni a mezei homokfutrinkát, a mályvamag-cickányormányos bogártól.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5517783532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása