Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.05.22. 13:58 emmausz

Képes beszédek, beszédes képek

Belefutottam egy grafikába. A kellemes–––hasznos így együtt azt mondja el, hogy „összekötöttem a kellemest a hasznossal”.
Azt gondolom, hogy a közmondások könyvét lapozgatva kellő türelemmel még számos grafika lenne elkészíthető. Ha nem is vizuálist, de egyet magam is készítettem.  Ez inkább egy kétsorosra emlékeztet.
Nem hasad a pad,
ha a hasad apad.

Azaz, ha fogysz, nem törik össze alattad a pad. És még:
Aki lemegy a borpincébe,
az alant fölönt a garatra.
Barom ember a maga almát piszkítja. Ez meg azokat célozza, aki az EU-ban hazája ellen voksol, mintegy maga alá piszkítva. (A mondásban nem az alma, hanem az alom szó szerepel.)  
De ha már politika. Minap a magyar parlament egyik képviselője Hiller Istvánnak célozva fölvetett néhány kérdést, amivel nyilván a nevezett sem ért egyet, biztos, hogy nem. Akkor meg miért nem áll ki az igazság mellett?
A nyúl kiugrasztása a bokorból időszerű kérdés.
Engem jobban zavar, hogy az EU egyik képviselője sem szegezi Sorosnak azt az alapvető kérdést, hogy ki engedte be a kapun, melyik ország delegálta, s ha nem, mit keres az EU-ban?
Továbbá az is kézenfekvő lett volna, hogy a férfiak szülését propagáló előterjesztéskor valaki megkérdezze: Ön Verhofstadt úr netán akar szülni?
A képviselő urak közül van-e valaki, aki tervezi, hogy szülni fog?
Akad-e magát normálisnak gondoló képviselő, aki elképzeli, hogy a férfiak szülni akarnak?
Ha nem, akkor miért foglalkoznak egy nyilvánvaló hülyeséggel?
Nem szégyellik magukat?
Nemkülönben feltehető lett volna-e az a kérdés az EU-ban, hogy normális ésszel kiáll-e valaki személyesen amellett, hogy csak a fekete élet számít?  
Ha nem, akkor minek mantrázza?

 


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7117837447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása