Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.07.24. 11:35 emmausz

A Balatonnál

A  Balatonnál egyvégtében kánikula volt az elmúlt héten. Boldogan üdvözöltem a tavat már a sztrádáról, amikor megpillantottam. Nem is láttam többet. Nekem a strand egyre messzebb esik, így mellőzöm a vele való találkozást, egyben a sirályok récék, az aranyhíd és a csendes hajnalok fotózását. Megteszik helyettem mások.
Ami érdekessé tette a hetünket, az a találkozások. Fogyatkozó hallásom megnehezítette a kommunikációt. Nemcsak tolmácsolni kellett az idegen szövegeket, hanem hangosan elismételni, hogy én is megértsem. Nem könnyű a fellépő hiányosságok elviselése senkinek. Ebben a rekkenő időszakban megpróbálta huszonegy ember az egymással való szótértést és egymás elviselését.
Ami számomra érdekes.
Mi azt gondoljuk, hogy miénk a ház, a kert.
A hangyák azt gondolják, hogy övék minden, potyognak le a hársfa lombjából, esnek a méreteikhez képest kb. a 100. emeletről, és vidáman futkosnak tovább, miután talajt fogtak.
Ha a pókoknak lenne tudatuk, akkor kiröhögnék az embert, aki azt hiszi magáról, hogy övé a nyaraló. Egy frászt.
Ott van, ameddig ott van, aztán visszaadja valamennyi pókfajnak a terepet. Alig kiterjedésű apró pókoktól kezdve a karoló pókokon át a méretesebb kaszáspókokig sokféle fajuk megtalálható. Finom szálaikkal minden tele van. Kitakarthatod a sarkokat, másnapra új háló feszül ugyanott.
Ez a pók telefonja, hiszen tele-fonja.
De az apró madarak is ott csicseregnek napkeltétől napnyugtáig.
Ami új volt idén, egy kabóca jelenléte. Olyannyira, hogy egy este körbezsongta a konyhát, úgy kellett kitessékelni.
Hadd zárjam megfigyeléseimet azzal, hogy az utolsó délután megjelent egy mókus is. Korábban gyakrabban láttuk, idén jobban rejtőzködött.
Aszályos időszak lévén, pocsolyák híján alig találkoztunk szúnyoggal. Nem tudtak a lárvák kikelni. Mondanom se kell, hogy egyáltalán nem hiányoztak.
Itt abba is hagyom beszámolómat.
Dolgom van, a készült fotók feldolgozása.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr217889759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása