Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.10.23. 16:43 emmausz

Immár

Azt ígértem magamnak, hogy mindennap elolvasok egy évnyi visszaemlékezést a Váli Deske.hu2-ből. Ám mivel tagnap egész napunk szolgálatban telt, kimaradt a soron következő év. Persze ez egyáltalán nem baj, annál is inkább nem az, mivel naponta figyelemmel kísértem már akkor is a festőművész naplóját. Viszont a kezdeti időkben nem idéztem belőle semmit. Most kicsit pótolom, amikor néhány kitételére raflektálok.
2009. 7. 25. ezt írja: Jehiél Mikhál rabbi kezdetben nagy szegénységben élt. A derű mégsem hagyta el egyetlen percre sem. Egyszer megkérdezte tőle valaki: – Rabbi, hogy mondhatja az imában mindennap: „Áldott, aki mindent megad nekem, amire szükségem van!” – A rabbi így válaszolt: – „Bizonyára éppen a szegénység az, amire szükségem van, az pedig megadatott.”
Asszociációm: Szent Pál írja: szűkölködni és bővölködni is tudok.
2009. okt. 6. „Megnyílt a Virág Judit Galériában az aukció kiállítása… Pont szemben vagyok a lépcső-lejárattal. Ők meg miért nem az én képeimet nézik.”
Reflexió: Az emberek egy részének jellemzője az exhibicionizmus. A festő azt kérdezi, miért nem az ő képét nézik, (vásárolják). Az egykori pap szónok az sérelmezi, hogy miért a másikat dicsérik munkásságáért, miért nem őt. Az írót az bántja, hogy a bolt kirakatában nem az ő új könyve kapott fő helyet, és egyáltalán, miért tesznek ki érdektelen köteteket, mikor ő annyi értékeset írt. Miért nem az ő könyvei sorakoznak a vásárlók szeme előtt?
A karmester felveti: Miért a másik zenekar kap akkora anyagi támogatást, miért nem az, amelyet ő dirigál?
2009. dec. 18. „Súlyos tévedésben él az, aki azt mondja, hogy megbocsát, de nem felejt. Inkább ne bocsásson meg, de felejtsen, többre megy vele.” Érdekes megállapítás. Elgondolkoztat, és kétségeim támadnak igazságát illetően. Írva van: bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek…” Nem az van írva, hogy felejtsük el az ellenünk vétkezők vétkeit. Isten egyedül tökéletes. Ő a megbánt megbocsátott bűnökre „nem akar” emlékezni.
***
Immár…
Immár 56. okt. 23-ra emlékezem, aki már akkor is éltem.
Van mire emlékezni.
56-ot már nevezték ellenforradalomnak, forradalomnak, népfelkelésnek, szabadságharcnak, ellenünk folytatott háborúnak.
Eisenhover elnök már rég szabad kezet adott a SzU.-nak, amikor a SZER még harcra buzdította a magyarokat.
Gyönyörű időszakot éltünk meg november 4-ig. Aztán jött a kegyetlen megtorlás.
A halottakról, kivégzettekről, meghurcoltakról szóló statisztikák megbízhatók.
Ami a mai kaotikus, idegesítő korunkat illeti, eligazító lehet Emődi László megfogalmazása. „Minden jól van úgy, ahogy van, mert ha nem úgy volna jól, akkor másképpen volna.”
Mire alapozza?
Talán Pio atya mondására, aki ezt tanácsolja: „Járj az Úr útján egyszerűen, és ne gyötörd a lelkedet.”
Ps.: 1956-ban az oroszok egy része úgy tudta, hogy a Szuezi-csatornánál harcol.
2006-ban a fővárosba rendelt rendőrök egy része nem ismerte Budapestet. Valaki eligazítást kért egyiküktől, aki így horkant fel: Uram, én azt se tudom, hogy most hol vagyok!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4217960802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása