Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.11.02. 14:59 emmausz

Még nem fejeztem be...!

Nemrég azt írtam, hogy kihaltak azok az idős emberek, akik modellül szolgáltak nekem az öregedésre. Kihaltak, de nem egészen. Néhány társam, no meg  Váli festőművész (80) mutatják az utat, melyen ők is gyalogolnak.
Ennek a bizonyítéka a most olvasott DESKE.hu2. Mert fanyar humorral kezeli az idősödést: Ilyeneket ír:
- Az aktuális dedikálógép szövege is megan. A meghívóra: Aki néhány szem tepertős pogácsát hoz, azt a helyszínen jóízűen elfogyaszthatja. 255. o. (Az öregkorhoz bölcs humorra is szükség van.)
- Haláldossziéban egy levél: Miki, szerintem mondj le a forintbevételről, vagy hogy ez az izé még biztos jó lesz valamire/valakinek. Túl strapás. És elég tárgy van a nagyvilágban. Négyköbméteres konténerbérlés, egy tételben mindent lehordani. A képek maradhatnak. Golyóstollamat rád hagyom. 262. o. (Az elmúlás s a kapcsolt teendők rendezése egyre aktuálisabb a mi életkorunkban.)
- …Váli úr, megrendeléseket el szokott fogadni?
- Persze, természetesen. Hiszen ebből élek. Amennyiben ez műterembelsőre vonatkozik
. 265. o.

(A Ford T-modell hirdetésére hajaz: „A T-modellt kedvenc színében forgalmazzuk, amennyiben kedvenc színe a fekete.” Mondom, bölcs humorra szükség van idős korunkban.)
- …a profinyomdász, Zsolt rákérdezett: Érdekes, miért ilyen kevés a lila. Ezekre az esetekre kidolgozott válaszomat kapta: az a drága festék. 266. o. (Már megint humor.)   
- …vágyom én ODA. Ott… örülni a Vele való találkozásnak… Illetve arra most még alkalmatlan. Majd. 269. o. (Nemeshegyi P. Japánban szolgáló francia frátere jut eszembe, akitől az atya kérdezte: Maga, kilencvenen felül nem kívánkozik már odaátra? Mire a testvér: Nem túlságosan. És szippantott egyet pipájából, és kortyolt egyet finom francia borából. Milyen általános ez!)
- …a Tungsramban hajdan szigorúan titkos kísérletek folytak villanykörtéik élettartamának a csökkentésére. Egy halott nénire 17 év után találtak rá. Égett nála a villany. 270. o. (Gondolom, a kísérletek azóta is folynak az iparvállalatoknál. Egy mai szgk úgy van tervezve, hogy koccanás után totálkáros legyen.)
- …hamvasztás? A Krisztus Király kápolnában kifizetve az üreg a legalsó sorban. 273. o. (Felelős gondoskodás a végről. Ki ne gondolna rá, még ha kényszeredetten is.)        
- Üldögélek munkaszékemen ernyedten, behunyt szemmel, és várom a halálomat. És az csakugyan közelebb jön egy negyed órával. És persze várom a Sony HX99-et is, azt a jövő hétre. Kijelzőre rábökök, oda állít élességet. Legyen meg a te akaratod. Idegen földben akarok nyugodni. Egy újszülöttet húsz évre kapunk ajándékba. A frigóban maradt egy kis somlói galuska. 281. o. (Egy novellára való elmélkedő gondolattömeg egyetlen bekezdésbe tömörítve. Átélem mondandóját.)
- RÉMÜLETES; ez az igazi öregség. NEM AKAROK UTAZNI. SEHOVA. ITTHON SZERETNÉK LENNI A SZOBÁMBAN. …Persze megyek.  285. o. (Állandó dilemma. Eleget tegyek-e a meghívásoknak? Melyiknek?)
***
Dávid Kata (99) imádkozik, Mórát olvas – írja Deske. Én (76) is – teszem hozzá magamban.   

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6817968766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása