Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.11.14. 15:22 emmausz

Megöregedve

Nem tehetek róla, baromira utálok orvoshoz menni. Ne kérdezzétek, hogy miért. Magam előtt se egyértelmű az oka.
Mivel két hónap késéssel rászántam magam a féléves kontroll időpontkérésére, és mivel az időpont a mai napra szólt, hetek óta esz a fene: közeledik az időpont. Ma aztán utol is ért.
Sokat gondolkoztam rajta, hogy kinek milyen szerepe van egy kontrollvizsgálatban.
Az asszisztens lebonyolítja az EKG-t, a vérnyomásmérést, megkínál tenziominnel, s úgy bocsát a szakorvos elé.
Aztán az orvos vagy elfogadja a műszerek kimutatta adatsort anélkül, hogy különösebb beavatkozásra akarna rábeszélni, vagy ellenkezőleg.
És mi a szerepe a páciensnek? (Jelen esetben nekem.)
Próbáltam beleélni magamat abba, hogy az orvos a munkáját végzi. Ha megjelenek előtte, akkor rajtam, ha nem akkor máson. Óvatos empátiával foglalkozik velem, veled, vele.
Én meg a beteg vagyok, a tűrő, a páciens. Várom az ítéletét.
Utólag A tanú c. film egyik mondata alapján fontolgattam a szerepemet: „Milyen legyen a figura? Csináljunk naivat, csodálkozót, a nép egyszerű gyermekét?” Milyen legyen saját figurám?
Mivel nem esznek meg, nem érdemes nagyon beleélni magamat valami „tűrő” szerepbe.
Vagy azt állapítják meg, hogy találkozunk félév múlva, és nincs több tennivaló, vagy azt, hogy változott az állapotom, de akkor se kell azon nyomban döntenem a további hogyan felől.
Ez rendezi valamelyest állapotomat.
De tovább megyek a megfontolásokkal.
Nekem nem kell megfelelnem semmiféle elvárásnak. Jogom van olyannak lenni, amilyen vagyok. (Mustó P.)
Segítségemre jönnek mások is.
Kellermayer M, aki sokszor fogalmazza meg: Minden más ember törvényfüggő, az ember viszont istenfüggő élőlény.  Azaz az ember felette áll a fizikai törvényeknek. A transzcendensre nyitott lény, a szerető Isten jelene előtt folyik élete, és ez ad biztonságot – „egytelen hajszál sem esik le a fejünkről a Gondviselő  tudta nélkül”.
Pio atya mondása: „…ne gyötörd a lelkedet”.
Emődi: „Minden úgy van jól, ahogyan van…”
Ezekkel a megfontolásokkal vonultam a rendelőbe: Lesz, ami lesz.
Ők mértek,
nem kínáltak tenziominnel,
mondtak,
írtak,
fogunk még találkozni, ha Isten is úgy akarja,
szedjem a pirulákat…
Itthon megmértem a súlyomat.
Nem rettenetes a látott eredmény, de jót tesz egy kis önmérséklés. Próbálok fogyni.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7217978414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása