Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.02.02. 14:56 emmausz

Ha Isten is úgy akarja

Ha baráti találkozót szervezünk, a jelentkezők nemegyszer imigyen jelzik szándékukat: „Jövünk, ha Isten is úgy akarja.” Korunkban ez egyre nyilvánvalóbb.
Ma kiváltottam receptjeimet három hónapra. Be is szedem őket mind, ha Isten is úgy akarja. 
T. a városból hazafelé rám telefonált, menjek elé a kocsival a HÉV-megállóba, mert  megrakodva nehéz már neki a gyaloglás. Rendben, elindulok. S kocsival megyek elé, ha Isten is úgy akarja. Mert ha nem, rakoncátlan autónk el se indul. Megállás után meg pláne nem. Ám, ha Isten is úgy akarja, visszafelé is elindul. (Megtörtént.)
Ha Isten is úgy akarja, útközben sem áll le megpihenni. (Ez azért is ciki, mert valahová félre kell vonszolni az úttest szélén parkolóhelyet keresve. De ha nincs alapjáraton a motor, akkor nem működik a szervó-kormány. Anélkül meg igen keserves kanyarodni.
(Hazahozott az autó.)
Tegnap elintéztem a kasztni lemosását, az autóból kicuccolást a szükséges mértékig. Kicsit még takarítani kell belül. Elvégre ha az ember orvoshoz indul, magát is rendbe szedi. (Az autó javításra és megmérettetésre vár.) 
Ma felkerestem az Oney-t vásárlókártyám rendbeszedése végett, mert egy idő óta nem tudok vele fizetni. Átszervezték a bankot a Cetelem céghez. Onnan okvetetlenkednek, hogy így meg úgy, mit kell nekem tennem. Kérdezem: Mi közöm a sz*kodásukhoz? Nem én akartam változtatást. Ráadásul a jövőben drágábban mérik kegyeiket. Éppen ideje megszüntetni a kártyánkat.
Táncikáljanak nélkülünk!
Feszültséges az internet-használat is. Lépten-nyomon az általam használt program elé ugrik egy-egy szemtelen ajánlat, hogy most így, most továbbfejlesztett, most a hibakereső, most vegyek ilyet meg olyat, töltsem le az új… Zenehallgatás előtt élvezzem az akármilyen cég reklámját, majd esetleg még egy reklámot, s ha nem szeretném hogy a zenét reklámok félbeszakítsák, akkor fizessek. És hogy nem elég nekem a free, vegyem meg a pro változatot is. És így tovább, és így tovább.
Nesze neked fogyasztóbarát üzemmód.
Erre már az orosz illuzionista is azt mondta: „És el-szem-te-le-ne-dett a nyul” (sic!).            
Türelmem határos.
Lehet, hogy szakítok a virtuális világgal.
Játsszanak nélkülem!
***
„A borban bölcsesség van, a sörben szabadság, a vízben pedig baktériumok.” (B. Franklin) No, persze, hiszen akkor Unicum még nem volt. Mert lehet, hogy kissé cukros, kissé művi, de iható bááámikóóó! Hát báááámikóóó!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6018039732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása