Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.03.09. 16:13 emmausz

Duna partján járva … a tavaszra várva

Már a szorgosabb vendégfogadók előtt csiszolnak, spriccelnek, hegesztenek, mázolnak, kirakodnak, virágot ültetnek, nyitnak, nyitogatnak. A Nyárfás kávéház már fogadja az érdeklődőket, a szomszédja még tápászkodik. 
Már mindenre eltökéltek a barkafüzérek, pattanásig feszülnek a rügyek. 
Enyhül az idő, sétálók is mutatkoznak a rendszeresen kocogók mellett. 
Két kajakos hölgy vállán az üvegszálas hajó, rutinos mozdulatokkal szabadulnak meg a kezükben tartott evezőtől, hogy pillanatok alatt bekössék magukat a közben vízre tett hajóba, és irány észak. Menyem jutott eszembe, aki hasonló korú, és otthon Leventével foglalkozik. Nem is keveset. Mennyire különbözőek a vállalások. Persze a testedzés is fontos. 
Szemből jönnek bringások. Egyik csaknem fekszik új típusú gépén, a többiek MB-kal közlekednek. 
Az útjelző táblán a Critical Mass hirdetése, lefotóztam. A plakátfigura a feje fölött tartja cangáját, alighanem fejjel lefelé.  Erről a régi leírás jut eszembe, mely az afrikai vasútépítés egyik epizódjaként elmeséli, hogy az angolok talicskákat szállítanak a tett színhelyeire, látván, hogy a négerek tálakon cipelik a terheket a fejükön. A kezükbe nyomják a talicskákat, tessék ebbe pakolni a földet. Amazok megteszik, majd a fejükre emelik a talicskákat, és úgy viszik a terhet, immár sokkal nehezebben, megjegyezve, hogy milyen ostobák az angolok, hogy a tálaikat kerékdísszel nehezítik. Az angolok se tudnak magukhoz térni a nevetéstől: Milyen érthetetlenek ezek a négerek, ahelyett, hogy tolnák a talicskákat, a fejük fölé emelik.
Továbbmenve üres stéggel találkozom. Igen. Várják az evezősöket. 
Még tovább sétálva üres székek sokaságát kaptam lencsevégre, ezek vendégekre várnak. 
Mielőtt felfelé indultam, megnéztem a még mindig készülő geotermikus házat. Mókás lenne, ha füstölgő kéményt találnék rajta fűtésrásegítés okán.
A sarkon fogászat cégreklámja fogad autóra applikálva: Ha lefotózod a kocsit, 5000 ft-ot kapsz meglepetésként. Gondolom, azt kapja vissza, amit rá se kellene pakolni a fizetnivalóira.  Egyidős a dolog a reklámszakma létezésével. Mókás volna a húsvétra készülődés kapcsán való alkalmazása:  Ha lefotózod a kocsimat, ingyen könnyíthetsz a lelkeden, csak térj be hozzám! (És ha nem, akkor is.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr25169637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása