Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.06.18. 12:48 emmausz

Délig

A vakációhoz fűzött kommentárommal ellentétben az anglomán változat éppen fordítva számol. Igaz, hogy szépséges ábrát sikerít a bötvekből. Íme:
SCHOOL
 SCHOO
  SCHO
   SCH
    SC
     S
    SU
   SUM
  SUMM
 SUMME
SUMMER
Hát ez se rossz.  
A Summer ezerrel jelen van.
A Sun hét ágra süt.
Mondhatni Canicula (ami egy nyárra időzített csillagkép).
Ha lehet hinni a GELKÁnak, holnap életre keltik a dobozában pihenő légkondi kül- és beltéri egységeit. Ez éltet a kinti 33, a benti dunsztos 26 fokban.
Ma sűrű program indult.
Én tankoltam, majd vérvétel, utána mise, vásárlás, Levente érkezése, szülők távozása. Játék.
Merthogy Levente neve napja van, a szőnyegen kiterítve egy fasínpálya a favonattal, fakocsikkal, melyeket mágnes kapcsol egymáshoz. Közhelyszerű: jól szórakoztunk mi felnőttek az összeszereléssel s a szerelvények tologatásával.
Majd szülők el. Mica dolgoz, menyem vizsgáz, sőt szigorlatoz. Ez ugye könyörtelenebb bármely szemesztervizsgánál, merthogy több tanár is beóvakodhat, és azt kérdez, amit jónak lát. Majd a végén összetanakodnak, hogy mire ítéljék a delikvenst, aki kifaggatása után immár semmit se tehet. Menyem
így
üli
szüli-
napját.
A reggeli miseintenció ugyan egy beteg lányka gyógyulása volt, de mint tudjuk, a mise mindenkiért szól. Idézem: „mindannyiunk és az egész anyaszentegyház javára”. Így senki sem maradt ki igazából az egy igaz áldozat közvetítette áldásból.
Jutott belőle szentnek és bűnösnek egyaránt.
Egészségesnek és betegnek egyformán.
Erőshitűeknek és kishitűeknek egyaránt.   
És a vizsgázóknak is természetesen,
sőt „átment” az áldást osztó papon is, aki ma két éve „szentelődött”.

Most pedig abbahagyom a poszt-írást, mert kész az ebéd.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr675367137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása