Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.08.18. 10:28 emmausz

Történések uborkaszezonban

A freeblog.hu, ahová korábban felraktam a posztjaimat, március 13. óta új alkatrészre vár. Lehet, hogy a Marson készül helyi munkaerőkkel, mert akkora a csend az alkatrész megérkezését illetően, mint amekkora azon az égitesten lehet.
A kvízpart.hu összevissza dolgozik, szeptember közepére várja saját megújításának a befejezését.
(Azért fontos nekem a kvízpart, mert nem akarok játszani. A PC-játékoknak se szeri se száma. Nem akarok belebocsátkozni a képernyő előtt való folyamatos üldögélésbe. A kvízjáték viszont afféle szellemi torna, ahová szívesen elkalandoztam olykor-olykor.)
Reggel bekukkantok az általam rendszeresen olvasott bloggerekhez is, hogy „mi újság”? Jelentem, semmi, azaz D. két megállapításába botlom: Nem szereti a vendégvárásra nagyon előkészített tisztaszobát. Másik megjegyzése: Úszótársa említi, hogy Kína mekkora lépéseket tesz a környezettudatosság megvalósítása érdekében. Én eddig az ellenkezőjéről tudtam: Vö. pekingi ismétlődő és kemény szmogok, nyitó szénbányák, holdbéli tájak a természet kirablása miatt. De jó lenne, ha tévednék.
Van, aki azonban a tikkasztó nyár ellenére éberen figyel, gondolkozik: Ferenc pápa, aki kifejtette, hogy nem örül az elkényelmesedett keresztényeknek, akik épp ezért talán csak névleg azok. A keresztény belemélyed a sokszerű tanításba, személyes kapcsolatot tart fent az égiekkel, és ebből táplálkozva megéli az ezekből fakadó élményeit. Nem tehet mást, minthogy sugározza környezetének, amit megtapasztalt, s amiknek a tanúja. S ha mindenki így tesz, felpörögnek az események, a világ megjavul, erkölcsös lesz, a szeretet uralja a mindenséget, melynek kézzelfogható jelei fognak mutatkozni.
Nem vonom kétségbe a jó pápa szavait, és szurkolok neki, hogy látványos elmozdulást érjen el. Végtére magam is hasonlóképpen gondolkozom, csak állandóan ott motoszkál a fejemben: Minden kegyelem. A szél pedig ott fúj, ahol akar. (Hozzáteszem: erőssége az alig szellőtől a legerősebb szélviharig terjedő skálán mozoghat. A szél fúvásának az erejét nem mi határozzuk meg.) Az első pünkösd alkalmával támadt szélzúgás több ezer hívet eredményezett. Ma is működik helyenként (ld. pl. Dél-Korea) eltérő intenzitással, és azért így, mert ez számunkra át nem látható okok miatt így jó.
Utólag vettem észre, hogy egy mondat hibádzik gondolatmenetemből. Érzékenységem nem tűri, hogy így maradjon. Ez a kiegészítés a hegyi beszédből való: „Ti keressétek elsősorban Isten országát s annak igazságát, és ezeket (étel, ital, ruha, hajlék stb,) is mind megkapjátok.” (Mt 6,33) Ez a kulcsa Ferenc pápa igazságának.  

Valamiféle együttműködést magam is keresek, az égiek akaratának megértését, hogy fogyatkozó erőimmel segítsem a jó kibontakozását.
A jezsuiták hangoztatták: Szeretni mindig lehet.
Igazuk van.
Szeretni a többieket, mint saját magamat.      
Feladat!
PS.: Ld. az Utólag... k. betoldást.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr65465590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása