Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.04.10. 16:46 emmausz

Egy örökzöldre

Tavaszi szél engem fáraszt,
virágom, virágom.
Aláfúj a kalapomnak,
virágom, virágom.


Hát én immár merre menjek?
Virágom, virágom.
Adódik: a Duna-partra.
Virágom, virágom.

Elindultam észak felé
virágom, virágom.
És a gátig meg se álltam,
virágom, virágom.

Harmincnégyes buszra szálltam,
virágom, virágom.
Hazahozott teljesen ingyér’
Virágom, virágom.

Megnéztem a könyvmegállót,
virágom, virágom.
Tele volt, de semmit se hoztam,
Virágom virágom.

Minden virág ezerrel nyílik,
virágom, virágom.
muszáj néhány fényképet csinálnom,
virágom, virágom.  
Sir 36. f.

Ima Izrael megszabadításáért
Irgalmazz, ó Uram, irgalmazz nekünk, te, aki a mindenség uralkodó Istene vagy, tekints le ránk, ültesd félelmedet minden pogány népbe! Az idegen népek ellen emeld föl kezedet, hogy ők is lássák hatalmas tetteidet. Ahogy irányunkban szentnek mutatkoztál előttük, mutatkozz most nagynak előttünk velük szemben, hogy ők is megtudják, amit mi már tudunk: nincsen más Isten, Urunk, rajtad kívül. Újítsd meg jeleid, ismételd csodáid, dicsőítsd meg kezedet és erős karodat. Szítsd fel haragodat, engedj szabad folyást indulatodnak, alázd meg, s pusztítsd el ellenségeinket. Siettesd az időt, és gondolj a végükre, hogy megemlegessék csodás tetteidet. Tűz eméssze meg az élve maradtakat, s néped elnyomóit érje utol a vég. Üsd le az idegen fejedelmek fejét, akik így beszélnek: „Nincs más rajtunk kívül.” Gyűjtsd egybe Jákobnak valamennyi törzsét, s oszd ki örökségük, mint a régmúlt időkben. Irgalmazz a népnek, Uram, amely nevedet viseli, Izraelnek, amely elsőszülötted lett. Légy könyörülettel szent városod iránt, Jeruzsálem iránt, hol a hajlékod van. Töltsd be Sion hegyét dicséreteddel és dicsőségeddel a templomodat. Tanúskodjál első teremtményed mellett, biztosítsd a jövőt, amit a nevedben előre hirdettek. Jutalmazd meg azokat, akik benned bíznak, bizonyítsd be, hogy igaz prófétáid szava. Hallgasd meg, Uram, szolgáid esdeklő imáját, Áron áldására, mit népedre adott. Ismerje el a föld minden sarka, hogy te vagy az Úr, az örök Isten.

A megkülönböztetés
Mindenféle ételt befogad a gyomrunk, de mégis van étel, amely jobb a másiknál. Ínyünk megvizsgálja, ízlik-e a falat, így az értő szív is a hazug szavakat. Az alattomos szív búbánat forrása, de az ügyes ember visszafizet neki.

Az asszony kiválasztása
Az asszony elfogad akármilyen férfit, de a lányok közt akad jobb is, mint a többi. Az asszony szépsége földeríti férjét, és nincs a férfinak nagyobb élvezete. Ha nyelvén jóság és szelídség van, akkor a férje a legboldogabb ember. Aki jó asszonyt talál, boldogságot talál, neki megfelelő segítséget, támaszt. Hogyha nincsen sövény, kifosztják a birtokot, ha nincs asszony, sóhajtozik a férj és elbitangol. Vajon lehet-e hinni a tolvajnak, ki folyton úton van, és az egyik városból a másikba siet? Ilyen a férfi is, kinek nincs otthona, ott tart pihenőt, ahol eléri az este. Közöm. A fejezet a fogat fogért törvény talaján állva fejezi ki várakozását a Messiásra. Ami pedig a nőket illeti, kultúrkörünkben aligha fogad el egy lány akármilyen férfit.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr228584840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása