Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.01. 18:38 emmausz

Megfejtettem

Megfejtettem a Fülesbagoly rejtvényeit. A füzettől elbúcsúzva idemásolom a benne szereplő egyik szakállas viccet: tipikus favicc.
Az öreg székely a lányához (feministákra is figyelemmel: a fiához):
Sz: Hol a villa? LF: A gereblye mellett, édasapám. Sz: És a gereblye hol van? LF: A villa mellett. Sz: Ej, te szamár! Akkor másképp kérdem: Hát a villa meg a gereblye hol vannak? LF: Egymás mellett.
Most már kidobhatom a hasznavehetetlen lapot.
***
Megfejtettem azt is, hogy miért duzzadt meg az ajkam. Az Eliquis mellékhatása ez. Azt is tudni vélem, miért vizenyős a lábam szára. A Normodipine mellékhatása rajta. Viszont hogy jót is mondjak: A szívre jótékony hatással levő galagonyatea mellékesen vérnyomáscsökkentő is. Mindennap iszom egy bögrével egy jó hónapja.
Gyengülő szívem megtámogatására kaptam vízhajtót. Mivel a kiszáradás ellen sok folyadékot illik inni, a vízhajtónak ugyancsak akad dolga. A vízhajtó miatt nekem is. Ha kevesebbet innék, könnyebb lenne a szívemnek, és kiszáradnék. A fene lát itt tisztán. 
Arra is ráeszméltem, hogy nekem nem jó a tej, se a tejtermékek. Azoktól készült ki a bőröm. Tőlük lettem sömörös-hámlós. Ha abbahagyom fogyasztásukat, nagy jót teszek magammal. Csak ne szeretném őket olyan mértéktelenül. Ej, ezek a rendetlen kívánságok. Csak a bajt hozzák az emberre.
Holnap folytatom a magamon tapasztalt mellékhatások ismertetését. Itt csak utalok arra az ószövetségi megállapításra, amit Szabó Feri említett 70. születésnapomon: „Éveinknek száma legföljebb hetven, s ha erősek vagyunk, eljutunk nyolcvanig. Ebből is a legtöbb betegség, hiú fáradozás; gyorsan elszállnak, hamar végük szakad. (Zs 89,10)
Ízelítő a Márk 7. f.-ből. 2. rész.
III. GALILEÁN KÍVÜL
A kánaáni asszony

... Egy szír-föníciai asszony...kérte, hogy űzze ki a lányából az ördögöt. Jézus: „Nem való elvenni a gyerekektől a kenyeret, és a kiskutyának dobni.” Asszony: „...de a kiskutyák is esznek az asztal alatt abból, amit a gyerekek elmorzsálnak.” Jézus: „menj, az ördög elhagyta lányodat.” Amikor hazaért, lányát ...már elhagyta az ördög.
Egy süketnéma meggyógyítása
...Dekapolisz határában eléje hoztak egy dadogva beszélő süketet, és kérték, tegye rá a kezét. ...Jézus föltekintett az égre, fohászkodott és szólt: „Effata, azaz nyílj meg!” Azon nyomban meg is oldódott a nyelve és érthetően beszélt. Szerfölött csodálkoztak, s hangoztatták: „Csupa jót tett, a süketeknek visszaadta hallásukat, a némáknak beszélőképességüket.” Közöm. Ha látszólag nógatásra is, de segít Jézus a pogány nőn lánya megtisztításával. Adódik: Ma is segít a pogányokon. Ahogy lehet, ahogyan hagyják. A gyógyításkor használt felszólítás (effata) máig emlegetett fogalom. A keresztelendő felszólítása, hogy nyíljon meg az Isten igéjére, országára.     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1112304231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása