Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.06.29. 02:19 emmausz

Egy orosz sebész életvezetési tanácsai

Uglov 104 évet megélt orosz sebészorvos élettapasztalatát, szellemi frissességének titkát tizenkét pontba sűrítette össze és hagyta az utókorra:
1. Szeresd és védd a hazádat! A hazátlanok nem hosszúéletűek.
2. Szeresd a munkát; a fizikait is!
3. Uralkodj magadon! Semmilyen körülmények között se törj össze lelkileg!
4. Sohase igyál és dohányozzál, ellenkező esetben az összes többi tanács haszontalan!
5. Szeresd a családodat, viselj érte felelősséget!
6. Bármibe kerüljön is, őrizd meg normális testsúlyodat! Ne egyél többet a kelleténél!
7. Légy óvatos az úton! Napjainkban ez az egyik legveszélyesebb hely.
8. Ne félj időben orvoshoz fordulni!
9 Óvd meg a gyermekeidet az egészséget roncsoló zenétől és televíziós reklámoktól!
10. A munka és pihenés rendje biztosítja tested legalapvetőbb működését. Szeresd, kíméld a tested!
11. Az egyéni halhatatlanság elérhetetlen, de életed hossza nagymértékben tőled magadtól függ.
12. Cselekedj jót! A rossz, sajnos, magától jön.
Tanácsai megfontolandók, még akkor is, ha útközben talál bennünket, de még a cél előtt.

„Rajongásig szeretett édesanyja, mint a mesében, kenyeret csomagolt a tarisznyájába, és az alábbi szavakkal bocsátotta útra: »Fiacskám, tégy jót az emberekkel, és ha jót teszel, ne várd, hogy azonnal viszonozzák. Jót tettél – és felejtsd el. De a jót feltétlenül vissza fogod kapni, és éppen akkor, amikor különösen nagy szükséged lesz rá.«”
(in: Babus Antal Fjodor Uglov avagy sebészkés a százéves kézben)
Szívesen megosztom mai poszt gyanánt, hasznára válhat mindenkinek korcsoporttól függetlenül.
***
Már nem emlékeztem arra, hogy hol olvastam, aztán rátaláltam: „Úristen, ments meg a barátaimtól, az ellenségeimmel majd csak elbánok magam is.” (Ottlik: Iskola a határon)
***

A horvát-spanyol meccset otthagytam. Verik a horvátokat a spanyol öngól ellenére. Nem kedvelem a focit, mert már alig játék, egyre inkább harc. Állandó tapasztalatom, hogy a hátsó ember az előtte futó ellenfelet kergeti, majd fellöki. Ez (akár élet-) veszéllyel jár.
A francia-svájci meccset is otthagytam a hosszabbításnál. Utóbb megtudtam, hogy Svájc a továbbjutó 11-es rúgásokkal. 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2516607562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.06.30. 08:50:51

"Uralkodj magadon! Semmilyen körülmények között se törj össze lelkileg!" Hát igen,könnyű azt olvasni és elhatározni,hogy így lesz. Vajon az én reagálásom mit vét ki belőled? Tudsz uralkodni magadon,vagy abban a pillanatban előjön a rég begyakorol séma és mivel eltér a véleményem,törlöd. Pedig ha csak olvassák a cikkeid,semmit nem tudsz meg arról,mit is gondolnak róla. Félre ne érts,nem azt jelenti,hogy a válaszban találod az igazságot,hanem azt,hogy eljut hozzád egy másfajta nézőpont. Olyan ez,mint mikor a focisták nézők nélkül játsszák a meccset,tudják,hogy a tv-elött ülnek de ez édeskevés. Mivel ahogyan látom,nem sokan írnak a cikkeidre,nem mondható el,hogy nincs időd válaszolni rá. Mikor leülsz valakivel beszélgetni,akkor sem csak te beszélsz. Persze értem,hogy csupán leírni a gondolatunk is jó,érezve,hogy mások csak olvassák. De az igazi visszajelzés ha építő jelegű,nagyon hasznos. Szóval könnyű úgy nem összetörni lelkileg,ha nincs ki összetörjön.
süti beállítások módosítása