Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.09.28. 10:26 emmausz

Mi újság nálunk?

D. unokánknak az átlagosnál erősebb énekhangja van. Szereti is megmutatni (vö.: Amikor én legény voltam, a kapuba kiállottam, egyet-kettőt kurjantottam, mindjárt tudták, hogy én voltam).
Nos, kerestem neki egy megfelelő áriát, ami vicces is, kedves is, gyors is, lassú is, olasz is, dallamos is. Ez Figaró belépője a Sevillai borbély c. operából. Meghallgattam több változatban, hogy a legmegfelelőbbel ismertessem meg a legénykét. 
Annyira a fülembe vándorolt ez az ária, hogy aztán többé nem hagyott békén. Éjjel-nappal ez szólt bennem.
Rossini jeles szerző, és ez az ária is arányos és szép, no de ami sok, az sok.
Figaro itt, Figaro ott, Figaro fent, Figaro lent, Figaro kint, Figaro bent – a fülemben.
Menj már ki belőle!!! Fíííígarofigarofigarofíííggarrro…
***
Hétfő az olaszoké volt. A focicsapatuk 2:0-ra győzött ellenünk. Győzött Meloni a választásokon.
***
Kedd reggel ködbe burkolódzott a környék.
Aztán kisütött a nap,
aztán beborult,
aztán biztosan villámlott valahol messze,
mert dörgött közel.
Na, nem úgy szólt, mint heves zivatar idején a sűrűn csattogó égzengés, csak messziről morgott. Hallván bennem minduntalan a fogatlan oroszlán képe idéződik fel.
Még úgy tesz, mintha, valójában azonban már nem az igazi.
Még megpróbál megijeszteni, de nem sikerül neki.
Ezért aztán abba is hagyja, s elkotródik.
Körülbelül ez történt jelen esetben is.
Szerda. A nap mindennél fényesebben süt. A reggeli felhők sietve távoztak. A Zaránd utcai vadgesztenyefák alja tele lehullott terméssel. Frissek, szépen politúrozottak, épp most bújtak ki szőrös tojásukból.
     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr417942018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása