Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.12.02. 10:39 emmausz

Érdességek

Meg nem értések mentén keletkeznek ezek.
- Eliquis vérhígítót szedek 5-6 éve. Minden évben engedélyeztetnem kell a további szedési lehetőséget. Miért? A Kalmopirinhez nem kell engedély évente.
Felmentem a Google-ra kérdésemre választ keresve. Az ismertette a gyógyszert elölről-hátulról, a forgalmaztatáshoz kiadott engedélyt stb, stb. De kérdésemre nem adott választ. Talán nincs is.   
- Labor, Vvári út. Leadom a vizeletmintát. Az egyiket beveszik, a másikkal elküldenek a férfi wc-be, hogy töltsem kémcsőbe és hagyjam a polcon. Töltöttem otthagytam.
A nap vége felé emailben közölték, hogy nincsenek meg a minták, csak a vizsgálatkérő papírok. Válaszom. Én leadtam őket.
Viszontválasz: Ha másik mintával érkezem, soron kívül átveszik és lefolytatják a vizsgálatot, mert azt egyik minta mégis megvan. Viszem. Zárt ajtó fogad. Kilenc perc még a legközelebbi átvételi időpontig. Ki meri kopogással zavarni a labor munkáját? Tán egyedül a mentők. Felmegy a redőny. Motorosan, mint a függöny a színházban, vagy mint az automata garázsajtó. Úgy várunk a szertartásra, mint a napfogyatkozásra várók az égitest elsötétülésére. Kapok egy kémcsövet. Ebbe tessem, és a férfi wc-be… elindulok. A folyosón szemben van. Utánam szól immár az asszisztens: Ne oda menjen, hanem a másik oldalon lévő labor férfi wc-be. Aztán tessenek mondani, honnan kellene nekem tudni, hogy van egy másik wc-páros is. Kiírva sehol, s csak akkor veszem észre, amikor szembe kerülök vele.
Pedig… én betegen megtakarítottam volna egy autóutat, egy parkolási díjat, órákat…, ha nyíl jelzi vagy kiírás, hogy az az igazi, és csak az.
- Az urológus szerint az antibiotikum mellé normaflórt is kell szedni. A patikus szerint nem. A háziorvos szerint csak akkor, ha hasmenést okoz a szer. Én úgy tudtam, hogy a bélflórát megeszi az antibiotikum, és ennek a pótlására javasolt. Kissé bonyolult világ a miénk.
- Megyek a gumishoz, mert tíz órára van felírva a naptáramba a gumicsere. Az övében 14 órára. Nem vitatkozom. Talán addig nem esik méteres hó. Végül abban maradunk, hogy legjobb, ha otthagyom a kocsit, 15 órakor kész lesz. Aztán jöhet a hógörgeteg.
Pazienza!    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9517992882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása