Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.07.24. 06:42 emmausz

Tegnap írtam

Miként már tizen évek óta, most is megtörtént. Elmentek. Mármint az utódaink, kicsik és nagyok. Visszaállítottunk velük együtt minden berendezési tárgyat a szokásos helyére. Alapos porszívózást hajtott végre Fr. mielőtt távoztak. Mi meg felszámoltuk a kajamaradványokat. Volt, amit szívesen, volt, amit a lejárati ideje miatt pusztítottunk el.
A maradék krumplipürét, a parizer-szeleteket, a fagyikat, a császárhúst, a cikóriakávét, a sok cseresznyét, a szalonnát, a sárgabarackot, a görögdinnyeszeleteket, a paradicsomot, három cső főtt kukoricát. 
Annál is inkább fel kellett számolnunk a készletmaradványokat, mert időszerűvé vált a fagyasztó kiürítése jégtelenítés okából.
Megtörtént az óráig tartó művelet.
Már csaknem egyenesbe jöttünk.
Holnapra vár még a tankolás és némi patikaszerek pótlása. 
***
Valóban identitászavarban volnánk? Avagy miért feliratos lassan minden cuccunk.
A bögrém felirata: SCUBALAND, egy horgászbolt neve
A baseball-sapkámé: PETOKAIVNOY, egy csődbe ment finn építőipari cég neve
A kórházi fekvőbetegeké megmosolyognivaló volt: ADIDAS, NIKE, stb. Miközben alig tudtak járni.
D. trikója:  DINO
M.-é: MESHUGAHH
Kulcstartóm: Chevrolet
hordszíjamon FUJIFILM
trikómon: PATAGONIE
Nadrágomon: ARÉNA
Valaha nem volt divat a dolgok telefirkálása. Ellene volnék, de alighanem tehetetlen is ez ügyben.
***
Egyik balatoni fotómon két hangya látszik egymásba kapaszkodva. Ezek az apró jószágok életre-halálra küzdöttek egymással. Előbb az asztalon, majd nyolcvan centiről a kőre leesve folytatták a küzdelmet. Az látszott, hogy a nagyobb jószág egyik lábát a kisebb elkapta, és a nagy hiába próbálta ide-oda csóválni, rángatni ellenfelét, nem tudott a szorításból szabadulni. Hogy végül mit végeztek, nem tudom. Lehet, hogy a nagyobb azóta mankóval szaladgál vagy megadta magát sorsának.
***
Reggel szózat játékot játszva nehezen, de sikerült rájönnöm a megfejtendő ötbetűsre: DIÉTA.
A magyarban ritka a magánhangzótorlódás, ezért nehezen jöttem rá a megoldásra. S mi történt?:
A magyar wordle játékba beírtam az esélytelen szót: DIÉTA.  S mi történt?
Jelez a gép: három betű eltalálva és jó helyen is áll:_IÉ_A. Ilyen nincs, mondom, és mégis van!
Rövid habozás után beírtam: HIÉNA.
Talált.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5718177441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása