Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2024.02.14. 22:27:34

Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Bejegyzés: Hamvazószerda

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2022.12.09. 23:35:57

Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok!

Bejegyzés: Covid

esperanto 2022.08.24. 11:10:34

Az ablakon bestírol
Azt hiszi a szeme fírol
Nem fírol a szeme
Bekrepált a spine

ez így jobban rímel

Bejegyzés: Versek így meg úgy

Klára Enikő Ágnes Hegyi 2022.04.06. 11:07:30

Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót!
Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári

Bejegyzés: Ide figyelj...

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2022.02.21. 16:33:35

Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :)

Bejegyzés: Járt utat járatlanért el ne hagyj!

emmausz 2021.09.13. 10:23:42

Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyarul beszélni. Mert az örökkévalósági tart megtanulni.
Nos, ha addig tart megtanulni, akkor addig nem is fognak ott magyarul beszélni. De félretéve az okoskodást, se így, se úgy nincs igaza a faviccnek, lévén hogy odaát kiesünk az időből.

Bejegyzés: 52. NEK – Záró szentmise

Meg nem értett 2021.07.06. 09:02:15

"Rómában római módon élj, ha máshová kerülsz, ott a helyi szokás szerint élj!" Ez egy csodálatosan szép (kirakat) mondás,de valójában egyáltalán nem gondoljuk komolyan. Ha ez komoly lenne,akkor a vallásokat nem erőszakolnánk rá másokra,hanem tiszteletben tartanánk az adott ország kultúráját,erkölcsét és a vallását is. Tedd fel a kérdést magadnak,melyik pofátlanabb:"itt nem dívik a házfalak tömeges lepisilése" vagy a magyar ősi hitet kiirtani? (persze értem,hogy ez bonyolultabb,de a technika ugyan az) Ebből a római mondásból látszik,hogy mi emberek a saját erkölcsiségünket is a lehető legnagyobb mértékben "lepisiljük",ha az érdekünk úgy kívánja. Ebből a szempontból egy éticsiga is következetesebb.

"a legtöbb csapat játékosainak indulata látszatra nem különb, mint egy ötéves óvodásé" Naná,hogy az,hisz az eredmény a fontos szlogent sulykoljuk mindig. Ha a riporterek,kritikusok,edzők és mi nézők is, azt mondanák,hogy milyen kislányosan esett össze, akkor 20 év múlva kevesebb színészkedés lenne. Érdekes,hogy férfiasnak tartjuk a küzdést,a keménykedést és sajnos a kislányos színészkedést is. Itt persze nem a lányokat akarom sértegetni,mert lehet ők a fociban és az életben is keményebbek a férfiaknál,hanem azt,hogy egy férfinak sértő,ha olyan puhány (ez egy nőnél más jelző) mint egy nő. Az amerikai fociban agyrázkódás után felugranak,a fociban pedig egy simogatástól összeesnek. Tudom,vannak kemény belépők,nem erre gondolok. Azaz a foci elnőiesedett,sok a bálaérina. Ha most változtatunk,20 év múlva kihal a kamu fetrengés,csak hogy változtatni utálunk.

"Mindenki tudja, hogy így van, és mégis megteszik a politikusok, hogy hülyének nézik hallgatóságukat. Ki érti, hogy ez hogyan tűrhető el?" Úgy tűrhető el,hogy sajnos mi is olyanok vagyunk. Nem mindenki és nem mindig "hülye" de ha észreveszed,hogy egy heteró országban mennyire gyűlölik a melegeket a pedofilokat stb,akkor láthatnád,hogy ami nem én vagyok azt gyűlölöm,ami én vagyok azt nem. Sajnos ilyenek vagyunk.

Bejegyzés: Nézem az EB-t

Meg nem értett 2021.07.01. 10:21:45

**vagy gyengítik erősítik egymást. Hát igen,messze nem írok olyan szépen mint te.

Bejegyzés: Balaton: igen-nem

Meg nem értett 2021.07.01. 10:20:15

Milyen szép felsorolás. Szépen külön választva a szeretem, nem szeretem-re,megmutatva a két végletet. Ám a valóságban ezek az érzelmek egymásba olvadnak és egyik erősíti,gyengíti a másikat.(ezt írásban nem lehet megtenni)

Bejegyzés: Balaton: igen-nem

Meg nem értett 2021.06.30. 09:15:12

"Lehet cifrázni a válaszokat, mégis azt gondolom, hogy ami fontos, figyelmünket és időnket arra fordítjuk." De nem csak a figyelmünket,hanem az igazságunkat is.Azt nevezzük igazságnak amiből valamilyen hasznunk van. Az egyik,mikor a jót nevezzük hasznosnak,ez egyszerű. Jó ha van ébresztő óránk,mert nem alszunk el. Ám a másik az,mikor egy rossz dolgot csinálunk/gondolunk azért,mert nekünk hasznos. Erről vagy tudunk,vagy nem. Ilyen mikor Istent bosszúállónak képzeljük el,mert mikor valaki rosszat tesz velünk,(vagy tett a zsidókkal vagy másokkal) akkor olyan jó érzés,mikor az élettől (istentől) jön a megtorlás. Itt a haszon számunkra,hogy igazság érzetünk helyre billen.

Bejegyzés: Hajnali gondolatok

Meg nem értett 2021.06.30. 09:07:06

"Élünk, ameddig az Isten is úgy akarja. Vagy azért, mert használni tud, vagy azért, mert tetszik neki, hogy a földön élünk." Vajon Isten mért akarna "használni " minket? Úgy is kérdezhetném,hogy Istent mért úgy képzeljük el,mint egy olyan lényt,aki használja az embert? Talán azért,mert magunkból indulunk ki,hisz mi mindent használunk és minket is használnak. A használat egyik módja az elvárás. Elvárunk másoktól és magunktól valamit. Istenre úgy tekintünk mint egy korabeli kiskirályra,aki használ és elvár dolgokat az alattvalóitól. Istennek nem engedjük meg azt,hogy csak egyszerűen Isten legyen. Méghozzá azért nem,mert mi "használni" szeretnénk Istent. Használni ha kell valami,használni,hogy alátámasszuk igazunkat,stb.

"Szintén elöl Pál a pap Pál Ferenc. Közismertebb nevén a Pálferi." Belőle több kellene,sokkal több.

Bejegyzés: Péterek és Pálok

Meg nem értett 2021.06.30. 08:50:51

"Uralkodj magadon! Semmilyen körülmények között se törj össze lelkileg!" Hát igen,könnyű azt olvasni és elhatározni,hogy így lesz. Vajon az én reagálásom mit vét ki belőled? Tudsz uralkodni magadon,vagy abban a pillanatban előjön a rég begyakorol séma és mivel eltér a véleményem,törlöd. Pedig ha csak olvassák a cikkeid,semmit nem tudsz meg arról,mit is gondolnak róla. Félre ne érts,nem azt jelenti,hogy a válaszban találod az igazságot,hanem azt,hogy eljut hozzád egy másfajta nézőpont. Olyan ez,mint mikor a focisták nézők nélkül játsszák a meccset,tudják,hogy a tv-elött ülnek de ez édeskevés. Mivel ahogyan látom,nem sokan írnak a cikkeidre,nem mondható el,hogy nincs időd válaszolni rá. Mikor leülsz valakivel beszélgetni,akkor sem csak te beszélsz. Persze értem,hogy csupán leírni a gondolatunk is jó,érezve,hogy mások csak olvassák. De az igazi visszajelzés ha építő jelegű,nagyon hasznos. Szóval könnyű úgy nem összetörni lelkileg,ha nincs ki összetörjön.

Bejegyzés: Egy orosz sebész életvezetési tanácsai

Meg nem értett 2021.06.25. 11:10:56

"A magyar nép szenvedése az Istenhez kiált" Spirituálisan és stilisztikailag (a nyelv hangulati részére és a stílusára utalok) semmi baj e mondattal. másrészről viszont a magyar nép szenvedéséhez,semmi köze nincs Istennek,mert ha lenne,Őt kellene okolnunk bizonyos dolgokért. És ha Istent okoljuk,akkor feltételezzük is,hogy rosszat akar tenni velünk. Ha rosszat akar tenni,akkor viszont egy gonosz,büntető,önelégült,kétszínű,éretlen személyiségű istenkéhez jutunk. Tedd fel hát a kérdést magadnak,ilyen az istenfogalmad? Azt persze tudom,hogy az istenképzeted végtelenül borzasztó és elkeserítően rossz. Remélem tudsz különbséget tenni az istenfogalmad és az istenképzeted között? Istenfogalmad az,hogy isten csöpög a jóságtól. Istenképzeted pedig az,hogy ez a csöpögés,csak a jó emberekre csöppen.(bocs a csöpögés szóképért) Tehát az,hogy a magyar nép szenved semmi köze Istenhez,annál több a magyar néphez. Különben is nagyon szeretjük azt hinni,hogy mi magyarok a végtelenségig szenvedünk,senki jobban. De vajon hány nép történetét tudod,hány népet ismersz? Valakik valamikor elkezdték ezt a butaságot terjeszteni,hogy a magyarok utolérhetetlenül szenvednek. Sokáig,folyamatosan ismételték,míg,a végén mi is elhittük. Ugyan ez van a zsidók istenével. Mondták,mondták,mondták,hát persze,hogy belénk ivódott kiirthatatlanul.

Az emberek túlnyomó többsége középszerű,ám azt jól csinálja. Aztán vannak akik a manipulálás mesterei,ők nagyon okosak,nagyon értik a dolgukat. Talán pszichopaták,nem együtt érzőek és hiányzik belőlük a jóra való törekvés,de a hatalomvágyuk óriási. Nem a Covid,ők a vírusok. Le a kalappal előttük,mert azért szétnézve a világban,az emberek többségét nagyon könnyedén vezetik az orruknál fogva.

Bejegyzés: 36 fok

Meg nem értett 2021.06.24. 12:55:34

"Addig-addig bizonygatták ezt szamárságot (Lánchidat betolják az alagútba), míg társuk be nem adta a derekát" Milyen viccesnek tartjuk igaz? Meg vagyunk róla győződve,hogy ilyeneket mi nem vesszünk be,pedig dehogy nem. Nyeljük mint kacsa a nokedlit,azt az istenképet,amit az Ószövetségben a zsidók kitaláltak,mi pedig annyit halljuk,hogy a logikánk kezd a történethez igazodni,és már nagyon hosszú ideje elhisszük ezt a "szamárságot". Tehát ha azt hiszed,te okosabb vagy annál,hogy minden szamárságot elhiggy,tévedsz. Az is igaz,hogy ha megtagadnád amiben eddig hittél az olyan,mintha a rádió bemondaná a neved,hogy egy idióta vagy. A lényeg tényleg az,hogy a magyarázatainkat,logikánkat igazítjuk a történtekhez teljesen sikeresen.

"csak a fekete élet számít" Már helyesbítettelek többször is,nem CSAK fekete élet számít,hanem a fekete élet számít. Látod,ezt te sem veszed észre.

Ha már Trianonnál tartunk. A németekben szerintem nagyon erősítik a kollektív bűntudatot. Talán Ők még mindig ebben szenvednek,ugyan úgy mint a zsidók,akik viszont a holokausztot nem akarják elengedni. Vigyázz,nem tagadom egyiket sem, de nem kellene annyira kapaszkodni már hozzájuk.

"a jólétet csak akkor találják meg, ha eltávolodnak Krisztus Evangéliumától" Ez ugyan akkora butaság,mint az hirdetni,hogy a "a jólétet CSAK AKKOR találják meg, ha követik Krisztus Evangéliumát" Mi emberek nagyon szeretünk együgyűen gondolkodni. (tudom,nem mindenki)

"Ma is igen feszült a helyzet a tévtanítások terjedése, a bálványok kergetése,miatt" Ó ezekből rengeteg van. Létrehoztunk egy olyan Istent,amit a lehető legjobban kell bálványozni. Ami abból áll,hogy dicsőíteni kell,engedelmeskedni parancsinak,életünket odaadni neki. És ezeket mennyire nem vesszük észre.

Bejegyzés: Egy német másként néz a történelemre

Meg nem értett 2021.06.23. 09:10:19

Szerintem a "régen mindig jobb volt" ban van némi múlt elsiratása is.Milyen jó lenne ma olyan fiatalnak lenni.(persze tudom,hogy sokszor tényleg jobb volt 20-30 évvel ezelőtt,hisz már több ezer éve ezt mondogatjuk.)
"Vonulj ki földedről, rokonságod köréből és atyád házából arra a földre, amelyet majd mutatok neked. Nagy néppé teszlek… Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége." Vajon mért tartjuk teljesen természetesnek,hogy Isten kiválasztott egy népet,akik aztán a fejünkre nőnek? Nem sok embernek szúr szemet,hogy egy Isten miért kivételezne? Olyan világban és rendszerben nőttünk fel,ahol mindig van kivételezés,ez szinte már a vérünkben van és nem is tudjuk elképzelni az életünket nélküle. Ráadásul legtöbbször észre sem vesszük magunkat (sem),hogy kivételezünk másokkal,holott hirdetjük az egyenlőséget. Már mi eléggé butuska emberek is rájöttünk,hogy nem jó kivételezni másokkal. Még gyakorlatban kevés sikerrel hajtjuk ezt végbe,de az elvet már tudjuk. Ehhez képest,akit a legtöbbre tartunk (Istent),teljesen elnézzük tőle ezt az együgyűséget,amit csak egy éretlen személyiség tesz. Számomra nagyon meglepő,hogy a zsidó mende-monda (na jó,nevezzük istenképzetnek),ennyire el tudja homályosítani az agyunkat. Vegyük már észre,kiről van szó és,kik képzelődnek. Isten nem kivételez és nem osztályoz és nem használ fel senkit semmire. Sajnos egy kisstílű istenkét képzeltek el. Az ember hajlamos mindent megmagyarázni,azt is,hogy Isten jogosan választotta a zsidókat. Hát nem,Istennek nincs szüksége erre,mert egy beteg lelkű lény tenne ilyet,gyenge ez a megoldás,ami egyébként ki is szúrja a szemünket. Mondjuk,szálkával a szemünkben,mindent elhiszünk.

Bejegyzés: Bezzeg az én időmben

Meg nem értett 2021.06.22. 18:47:34

"Nemzeti ünnepünk van, lévén március 15." Polgármesterünk 2019-ben így kezdte a beszédét: Petőfi a Talpra magyarban a szabadságról írt. Azért mi értettük így is.

Bejegyzés: Csendes ünnepen

Meg nem értett 2021.06.21. 15:43:53

"Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamatosan jót tett az emberekkel." Minden jó cselekedet,nézőpont kérdése és feledékenységé. "
"Jézus bement a templomba, és kiűzte onnan, akik a templomban adtak-vettek. A pénzváltók asztalait és a galambárusok padjait felforgatta." Tudom ilyen nem sok van,és ez nem igazán rossz cselekedet,de azért egy picit az,ugye?

Bejegyzés: Legyen vége már!

Meg nem értett 2021.06.21. 11:40:09

"Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés az,hogyan keletkezett a tyúk? A kérdés picit olyan,mint :Isten tud e olyan nehéz követ teremteni,amit nem tud megemelni?

"Szellemi tejre vágyjatok, alleluja! Mi ez, ha nem figyelmeztetés." Így vagyunk ezzel,csak azt vesszük észre,ami már ordít. Az,hogy előtte vagy utána kismillió dolog van amit "figyelmeztetésként" foghatnánk fel,az nem számít. Minden pillanatban rengeteg információ érkezik az agyunkba,ebből a töredékét fogjuk fel,a többit a tudat alatti kezeli,azaz alig vagyunk az életünkre tudatosan ráhatással. Amit mi isteni jelnek vélünk felfedezni,az Isten üzenetének a töredéke,már ha hiszünk a jelekben. Gondolj bele,amit te észre veszel,más elhalad mellette,ilyenkor van az,hogy : "nem hiszem el,hogy nem vetted észre" jelenség. Borzasztó módon szeretjük mindenben látni az isteni cselekvést,tervet,gondoskodást meg egyébként mindent. Ám ezt is úgy,hogy előtte megfontoljuk,hogy milyen érdekem származhat belőle. Milyen módon hasznos vagy káros rám nézve. Imádjuk azt mondani,hogy "ne ítélkezz,ám ha egy vélt isteni jelet látunk,akkor azt mondjuk,isten büntetése,csodája,mondanivalója valami. Itt az isteni jellel megerősítjük az ítéletünket,amit önmagunkban kialakítunk. Tehát olyan,mintha isten direkt olyan jeleket mutatna,ami megmegegyezik az elképzeléseinkkel. Csúnyán mondva,felhasználjuk és manipuláljuk istent. Pontosabban,csak azt képzeljük,mert Istent nem tudjuk befolyásolni,hisz a múltat nem változtathatjuk meg. (aki érti ezt,érti)

"Isten szeme mindent lát" Kibővítve:Isten szeme mindent hall.

Bejegyzés: Irgalmasság vasárnapján

Meg nem értett 2021.06.20. 22:51:55

"Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse)

Bejegyzés: Komód és jómód
süti beállítások módosítása